Anderæs

JCI Amager lavede i forbindelse med Ørestad Kulturdage et lotteri kaldet Anderæs, hvor 1000 nummererede plastikænder blev sluppet løs i Ørestads kanaler. Projektet blev lavet i samarbejde med Ørestad Vandlaug.

JCI Amager donerede sammen med Ørestad Vandlaug pengene fra alle solgte lodder til Nothing But Nets, der bekæmper malaria, og til UNICEF, som arbejder for rent drikkevand i den tredje verden.

Rent praktisk foregik lotteriet ved, at man ved køb af en lodseddel adopterede en gul plasticbadeand. Ved lotteriets afslutning blev alle adopterede ænder hældt i kanalen, og det nervepirrende Anderæs blev skudt i gang. Efterhånden, som ænderne kom i mål, kunne vinderne af de flotte præmier udråbes, og den heldige adoptivmor eller -far af den første and over målstregen gik hjem med et gavekort på 2.000 kr. til Fields.

Udover at der blev doneret et pænt beløb til Nothing but Nets og UNICEF opnåede JCI Amagers medlemmer erfaring med salg (salg af lodder og indsamling af præmier fra sponsorer) samt projektsamarbejde med andre foreninger og myndigheder.

JCI Amager Anderæs

User Login
JCI Amager