Junior Chamber International

Forside » Om JCI » Junior Chamber International

OM JCI

Junior Chamber International

Junior Chamber International (JCI) er et globalt netværk, som giver dig udviklingsmuligheder både lokalt, nationalt og internationalt. JCI blev grundlagt i 1915 i USA, og har siden 1957 eksisteret i Danmark.

JCI er som sagt en international, verdensomspændende organisation, og vi stræber efter at være det førende netværk for ambitiøse unge i 20’erne og 30’erne – du kan nemlig kun melde dig ind mens du er mellem 18-40 år gammel.

Du bliver en del af et netværk af unge mennesker med en bred faglig baggrund og fra et væld af forskellige brancher i både det offentlige og private erhvervsliv. Men du får også adgang til interessante oplægsholdere, innovative virksomheder og offentlige myndigheder, når vi skaber projekter og afholder workshops. 

Som organisation tilbyder vi en bred vifte af udviklingsmuligheder. Udviklingsmulighederne i organisationen er grupperet inden for 4 overordnede områder. 

Det internationale aspekt i organisationen betyder, at du som medlem kan få udviklet dit netværk over hele kloden og f.eks. deltage i internationale kongresser, arrangementer og akademier. JCI er til stede i over 100 lande og har mere end 200.000 medlemmer, og vi er samlet under samme vision og mission.

OM JCI

Vision

To be the foremost global network of young leaders.

OM JCI

Mission

To provide leadership development opportunities that empower young people to create positive change.

OM JCI

Robert's Rules of Order​

Generelt går mange ting igen på tværs af organisationen, både for at forene os og lette det administrative arbejde. Vi bruger fx den samme parlamentariske fremgangsmåde til vores møder, Robert’s Rules of Order, hvad end det er et JCI Danmark møde eller et JCI møde i internationalt regi for at sikre, at vi kan snakke sammen fra første sekund og ikke skal bruge unødg tid på at fastlægge en mødestruktur.

HVAD SIGER MEDLEMMERNE?

One year to lead

Et grundlæggende koncept i JCI er ledelsesformen ‘One year to lead’.

One year to lead betyder, at du kun kan have en officiel post i ét år, og faktisk er det kun vores menige bestyrelsesposter samt nogle få udpegede poster, der er 2-årige, ellers skifter vi ledelse på lokalt, nationalt og internationalt niveau en gang om året.

I praksis betyder det, arbejdet både er mærket af ny energi og kontinuitet. Denne opsætning og tidsramme gør det også mere overkommeligt at få erfaring med ledelse i JCI, som er noget vores medlemmer er rigtig glade for og kan bruge videre i deres professionelle liv.