Robert’s Rules of Order

Forside » Om JCI » Junior Chamber International » Robert’s Rules of Order

Junior Chamber international

Robert’s Rules of Order​

Når vi holder officielle møder i JCI bruger vi et regelsæt, der hedder Robert’s Rules of Order (RRO). Robert’s Rules of Order er en manual for parlamentarisk procedure. 

Formålet er at give forsamlinger et sæt ordensregler, der kan bistå dem med at udføre det arbejde, som de er designet til. RRO sikrer en god mødefacilitering og -struktur, da der fx er et maks på antal gange, man kan sige noget til hvert programpunkt, og fordi man kun taler, når man har noget nyt at byde til diskussionen med.

Procedurerne i Robert’s Rules of Order er løst baseret på dem, der blev brugt i Repræsentanternes Hus i USA, dog tilpasset til brug i almindelige samfund. Robert’s Rules of Order er et meget effektivt redskab til gode møder.

ÈN SAMLET ORGANISATION

Work smarter not harder

JCI er en verdensomspændende organisation, og vi stræber efter at være det førende netværk for ambitiøse unge i 20’erne og 30’erne, og tilbyder en bred vifte af udviklingsmuligheder. At vi er én stor organisation, betyder at alle led, hvad enten det er lokalt eller nationalt, hænger sammen.

Vi hjælper hinanden, og forsøger så vidt muligt at indføre standardiserede procedurer, templates og regler på tværs af organisationen, så vi kan hjælpe hinanden, genbruge og samarbejde.