Nationalt bestyrelsesarbejde

Forside » Udviklingsmuligheder » Bestyrelsesarbejde » Nationalt bestyrelsesarbejde

udviklingsmuligheder

Nationalt bestyrelsesarbejde

Nationalt er JCI Danmark organiseret i en direktion samt et større team. Direktionen består af valgte poster, som med National President i spidsen udstikker retningen for organisationen i helhed, og det store team arbejder for at udvikle og fremme organisationens interesser og afdelinger i bred forstand.

Direktionen består oftest af:

Valgte poster

  • National President (NP)
  • Deputy President (DP)
  • Executive Vice President – Commerce (EVP-C)
  • Executive Vice President – Training (EVP-T)
  • Executive Vice President – Marketing & Communications (EVP-MC)

Udpegede poster

  • General Legal Counsil (GLC)
  • Secretary General (SG)
  • Technical Director (TD)
  • Treasurer (T)

Direktionen holder løbende møder, primært online, for at være opdaterede på udviklingen i organisationen og arbejde på og aftale konkrete arbejdsopgaver. Disse online møder er suppleret med fysiske direktionemøder, der typisk tager en halv dag, samt teamweekender, hvor det store team er samlet til teambuilding, strategiarbejde, hygge og meget andet. 
Som en del af direktionen lærer du at arbejde på tværs af Danmark og faglige områder, og du lærer, hvordan det hele hænger sammen, og hvordan man tager beslutninger til gavn for det store billede. 

uddannelse

Bliv klædt på til det nationale arbejde

I JCI har vi flere events, uddannelser, kurser m.m. der klæder os på til de poster, vi varetager eller det arbejde, vi er interesseret i.

Når man ønsker at blive en del af den nationale direktion, så kan man med fordel melde sig til Det Danske Akademi.

Det Danske Akademi er for dem, der har været medlem i et par år og har god erfaring med det lokale projekt- og bestyrelsesarbejde, hvor akademiet skal være den katalysator, der skal bringe dem videre i deres JCI-karriere – gerne op på nationalt niveau.

HVAD SIGER MEDLEMMERNE?

One year to lead

Et grundlæggende koncept i JCI er ledelsesformen ‘One year to lead’.

One year to lead betyder, at du kun kan have en officiel post i ét år, og faktisk er det kun vores menige bestyrelsesposter samt nogle få udpegede poster, der er 2 årige, ellers skifter vi ledelse på lokalt, nationalt og internationalt niveau en gang om året.

I praksis betyder det, arbejdet både er mærket af ny energi og kontinuitet, og det fungerer rigtig godt. Denne opsætning og tidsramme gør det også mere overkommeligt at få erfaring med ledelse i JCI, som er noget, vores medlemmer er rigtig glade for og kan bruge videre i deres professionelle liv.