Den Gyldne Mikrofon (DGM)

Forside » Udviklingsmuligheder » Konkurrencer » Den Gyldne Mikrofon (DGM)

konkurrencer

Den Gyldne Mikrofon (DGM)

Den Gyldne Mikrofon er en en-mands talerkonkurrence, og en stærk tradition i JCI over hele verden. Konkurrencen foregår ved, at afdelingerne holder en lokal konkurrence på f.eks. et afdelingsmøde, hvor deltagerne holder en tale. 

Hvorfor skal du deltage?

  • Du lærer at tage ordet foran et publikum.
  • Du får teknikker til at strukturere en tale.
  • Ordets magt er stor, og alle kan blive bedre til at bruge det.
  • Få konstruktiv og kvalificeret feedback på din tale af uddannede dommere.
  • Vinderen af DGM får mulighed for at repræsentere JCI Danmark til Europakonferencen samt et væsentligt tilskud til deltagelse.

Talekonkurrence

Få dit budskab igennem​

Konkurrencen er intensiv læring i retorik, præsentationsteknik, argumentation samt feedback. Ved at deltage har du mulighed for at blive knivskarp i forhold til at stå overfor et publikum og tryllebinde dem og få et budskab igennem, mens du bedømmes af et kompetent dommerpanel, der efterfølgende giver konstruktiv kritik.

Talen skal vare ca. 5 minutter og handle om et specifikt emne, der bliver defineret forud, og den bliver bedømt ud fra en række kriterier. Vinderen får æren – sammen med lokalafdelingen – af at arrangere den nationale del af konkurrencen året efter, og får også en billet til Europakongressen (link), hvor de kan deltage i den internationale konkurrence.

Udtalelse

Hvad siger vores medlemmer om konkurrencen?​

Hvert år har vi 20+ medlemmer igennem konkurrencen på lokalt, nationalt og til sidst men ikke mindst internationalt niveau.

For mange er det en af de mest håndgribelige udviklingsmuligheder i JCI, fordi du forbereder dig, eksekverer og får feedback inden for kort tid – og så kan du egentlig starten processen forfra, i en forbedret udgave eller tage det med dig direkte på job.

UDDANNELSE

Bliv dommer og giv feedback​

Når du har været deltager i Den Gyldne Mikrofon kan du efterfølgende uddanne dig til dommer i konkurrencen.

Som dommer er det dit ansvar at bedømme fremtidige deltagere. Du skal kende konkurrencen indgående, således at du kan facilitere den og forklare reglementet, og så skal du bedømme deltagernes præstation på en objektiv og ordentlig måde, give feedback og til sidst udnævne en vinder.