Snak Så De’Batter (SSDB)

Forside » Udviklingsmuligheder » Konkurrencer » Snak Så De’Batter (SSDB)

Konkurrence

Snak Så De'Batter (SSDB)

Er det mest skræmmende, du kan komme i tanke om at skulle stå foran tre personer, der er uenige med dig, og som forsøger at hyle dig ud af den? Vil du gerne kunne stå foran de samme folk, og føle dig rolig, fattet og have masser af overskud mens du taler?

Så skal du deltage i Snak Så De’Batter (SSDB). SSDB er JCI Danmarks nationale debatkonkurrence, hvor du og dit team dyster mod andre teams i kampen om at blive Danmarks bedste til at debattere.

SSDB giver dig bl.a.:

  • Forbedret præsentationsteknik.
  • Forbedrede salgsteknikker.
  • Konstruktiv personlig feedback.
  • Forbedrede sociale- og konfliktløsningsevner.
  • Evnen til at forholde dig kritisk til alle emner.
  • Større selvtillid i en argumentation situation.

Konkurrence

Fokus på læring​

Konkurrencen afholdes hvert år som en dyst mellem JCI afdelingerne, og det er intensiv læring i argumentationsteknik, retorik, præsentationsteknik, modargumentation samt feedback – alt sammen på en humoristisk og sjov måde. Ved at deltage har du mulighed for at blive knivskarp i forhold til at stå overfor et publikum og argumentere for en sag, mens du bedømmes af et kompetent dommerpanel, der efterfølgende giver konstruktiv kritik.

Hvert hold består af 3 personer, der på tid skal debattere et fastlagt emne med modstanderholdet fra en anden JCI afdeling.
Der er altid ét hold, der er FOR emnet – og ét, der er IMOD. Dette afgøres ved lodtrækning.

Emnerne er fiktive for at holde fokus på læringen, og kan fx være ’Alle lyskryds skal skiftes ud med rundkørsler’ eller ’Bornholm skal sælges’.
Det er en sjov, nervepirrende og udfordrende oplevelse, der rykker grænser, og som giver dig redskaber til at tænke hurtigt og samtidig kommunikere dit budskab klart. Det være sig i skolen, til eksamen, på arbejdet eller andre steder!

UDDANNELSE

Bliv dommer og giv feedback​

Når du har været deltager i Snak Så De’Batter kan du efterfølgende uddanne dig til dommer i konkurrencen.

Som dommer er det dit ansvar at bedømme fremtidige deltagere. Du skal kende konkurrencen indgående, således at du kan facilitere den og forklare reglementet, og så skal du bedømme deltagernes præstation på en objektiv og ordentlig måde, give feedback og til sidst udnævne en vinder.