Dommer

Forside » Udviklingsmuligheder » Uddannelse » Dommer

UDDANNELSE

Dommer

Når du har været deltager i vores 2 konkurrencer, Snak Så De’Batter og Den Gyldne Mikrofon, kan du efterfølgende uddanne dig til dommer i selvsamme.

Som dommer er det dit ansvar at bedømme fremtidige deltagere. Du skal kende konkurrencen/konkurrencerne indgående, således at du kan facilitere og forklare reglementet, og så skal du bedømme deltagernes præstation på en objektiv og ordentlig måde, give feedback og til sidst udnævne en vinder.

Som dommer vil du blive testet i dit kendskab til konkurrencens reglement, selvfølgelig, og så vil du blive grundigt uddannet i de retoriske virkemidler, der kendetegner henholdsvis en god tale og et godt argument/en god debat, så du kan bedømme deltagerne i de to konkurrencer.

Kendskabet til retoriske virkemidler er noget, du med fordel kan bruge i mange andre sammenhænge, hvor du skal kommunikere og have et budskab igennem.

Derudover vil du blive trænet i at give præcis og konstruktiv feedback, hvilket igen kan bruges i mange af livets sammenhænge særligt på arbejdspladsen.  

Som dommer er du repræsentant for den givne konkurrence, og du er med til at facilitere den og skabe nye talenter.

Konkurrence

Snak Så De'Batter​

SSDB er JCI Danmarks nationale debatkonkurrence, hvor du og dit team dyster mod andre teams i kampen om at blive Danmarks bedste til at debattere.

Konkurrencen afholdes hvert år som en dyst mellem JCI afdelingerne, og det er intensiv læring i argumentationsteknik, retorik, præsentationsteknik, modargumentation samt feedback – alt sammen på en humoristisk og sjov måde.

Konkurrence

Den Gyldne Mikrofon​

Den Gyldne Mikrofon er en en-mands talerkonkurrence, og en stærk tradition i JCI over hele verden.

Konkurrencen afholdes hvert år som en dyst mellem afdelinger og medlemmer, og det er intensiv læring i præsentationsteknik, argumentation, retorik og feedback.

FORÅRSKONGRES

Award dommer​

Når vi hvert år uddeler awards til forårskongressen, står der et kompetent dommerpanel bag udvælgelsen af vinderne. 

Som award dommer lærer du at bedømme skriftlige ansøgninger ud fra et fast sæt kriterier. Du lærer også at forholde dig neutral og dømme objektivt og ordentligt samt give feedback. Ydermere skal awarddommeren i sin fedback komme med en sætningen om vinderen, der ikke bare opsummerer ansøgningen og grunden til, at de har vundet, men også holder vinderens identitet hemmelig – en meget svær øvelse.

Som award dommer lærer du desuden også organisationen rigtig godt at kende, og får inspiration til projekter og initiativer, du kan lave i din egen afdeling.