Internationale kongresser

Forside » Events » Kongresser » Internationale kongresser

InternationalT

International kongresser

I JCI bliver der afholdt såkaldte Area Conferences forskellige steder i verden. Konceptet er ligesom vores nationale kongresser, formålet er bare at samle medlemmerne fra et specifikt område, fx Europa eller hele verden, som vi gør til European og World Conference, der er de 2 mest populære at tage til i JCI Danmark.

Når vi tager til udlandet, tager vi afsted som delegation, og der bliver som oftest arrangeret transport, logi og andre aktiviteter samlet.

Internationalt

Europakongress (EC)​

Det er først, når man bevæger sig uden for landets grænser, at man for alvor begriber, hvor omfattende og mangfoldigt et netværk JCI egentlig er. Det helt oplagte sted at påbegynde den rejse er på Europakonferencen, hvor alle de europæiske JCI’ere mødes for at deltage i spændende virksomhedsbesøg, høre inspirerende key notes, deltage i sessioner med internationale trænere og netværke ved kulturelle og festlige arrangementer.

Endvidere kan du få et indblik i det internationale arbejde, hvor JCI Danmark spiller en aktiv rolle, når der er General Assembly. Eller heppe på Danmark, når der er europæisk finale i talerkonkurrencen, og der bliver uddelt Awards til de bedste præstationer i JCIs europæiske afdelinger.
Men det altafgørende argument for at tage af sted er det netværk, som du får skabt både med de øvrige danske deltagere og JCI’ere fra hele verden – det er turen værd i sig selv.

Europakonferencen er en årlig begivenhed i enten maj eller juni måned.

Internationalt

Verdenskongress (WC)​

Den største af de internationale kongresser er verdenskongressen (WC). Det skifter fra år til år, hvilket land der afholder Verdenskongressen. WC er en intens uge med de bedste workshops, foredrag med internationale topledere, virksomhedsbesøg og verdensmesterskaberne i taler- og debatkonkurrencen for blot at nævne en brøkdel af alle de aktiviteter, der finder sted.

Hver aften er der masser af sjov og networking, blandt andet Global Village Party, der er en aften, hvor alle JCI’ere er samlet i én stor hal i et kæmpemæssigt smags-, lys- og lydindtryk. Hvert land præsenterer og serverer noget spiseligt og/eller drikkevarer, der repræsenterer landet, og det plejer ikke at gå stille for sig! Det er ogsåå på verdenskongressen, at den nye ledelse for JCI bliver valgt bl.a. JCI President eller verdenspræsidenten, som vi kalder posten i JCI Danmark.

Verdenskongressen er en årlig begivenhed i november måned.

DEN ALLER FØRSTE GANG

First timers

Når man er afsted på sin første kongres i JCI, så er man såkaldt ‘First timers’. 

Der sker meget på en kongres, og JCI i sig selv er en stor organisation, så det kan være svært at overskue, hvad der er hvad og hvorfor. Derfor har alle kongresser, nationale som internationale, et programpunkt der hedder ‘First timers’.

På First timers samles alle dem, der er på kongres for første gang. Her gennemgår man typisk kongresprogrammet og dykker ned i JCI som organisation, taler muligheder og erfaringer, og så netværker man. Det fede ved First timers er, at man lærer andre nye medlemmer at kende på tværs af afdelinger og lande, og har nogen at henvende sig til i løbet af kongressen.

OPLEV DANMARK

Tag på national kongres

I JCI Danmark afholdes der hvert år to kongresser; Forårskongres og Nationalkongres. Det er lokalafdelingerne, der skiftes til at arrangere og afholde kongresserne. En kongres er fyldt med fagligt og socialt indhold krydret med netværk på tværs af alle lokalafdelinger.